Ons ‘Sterretje’ is geboren.
Welkom Lise, we zijn zo blij dat jij er bent!

Het Sterretjes Bos

Voor de geboorte van Sterretje hebben wij besloten op zoek te gaan naar een duurzaam project ipv de traditionele geboortelijst. Tijdens onze zoektocht sprak het idee om bomen aan te planten ons onmiddellijk aan. Bestaande projecten waren meestal ver en voelden onpersoonlijk…Kort daarna hoorden we voor het eerst van een 'voedselbos' en zagen we de mogelijkheid er een aan te planten in Mousny, in de Belgische Ardennen. Zo ontstonden de eerste plannen voor het Sterretjes Bos.

Een voedselbos?

Een voedselbos is een grote pluktuin/bos, waarin een verzameling aan (eetbare) planten elkaar onderling versterken en aanvullen. Het betreft zowel struiken als bomen, bodembedekkers en vaste planten die ofwel eetbaar, ofwel op een andere manier nuttig zijn. Een voedselbos brengt veel bij aan de tuin beleving van de mens. Het is ook heel divers en creëert zo een waardevol stukje fauna en flora op termijn.

Meer informatie

De aanplanting

De aanplanting van de bomen en struiken start in november 2015. Dit zal gebeuren in Mousny, waar er een weide ligt te wachten :-) Later volgt de aanplanting van de kleinere planten zoals de bodembedekkers, kruiden, groenten, bloemen, paddenstoelen,...

Ben je nieuwsgierig? Wil je een kijkje komen nemen? Heb je zin tijdens de aanplanting van het bos een handje mee te helpen? Laat dan je email adres achter voor het ontvangen van updates en praktische informatie.

We houden je op de hoogte!

Zin om te steunen?

Via onderstaande kan je vrijblijvend een gift doen aan het Sterretjes Bos. Maak een selectie en stort het bedrag op de volgende rekening:
Olivier en Celine Masurel - Crommelinck
IBAN: DE06 2004 1155 0877 5918 00 - BIC: COBADEHD055
Wij sturen jou nog een mailtje ter bevestiging.

€ 10
struik
1
- +
€ 20
laagstam
0
- +
€ 25
halfstam
0
- +
€ 30
hoogstam
0
- +
Ik steun het geboorte project van Lise voor een totaal van
0
Bedankt voor je gift!

If you think 1 year ahead, plant a seed

If you think 10 years ahead, plant a tree

If you think 15 years ahead, plant an edible forest garden

- Chinees gezegde -